Avui s’ha fet pública l’adjudicació provisional de les obres de construcció de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura, al campus Bellissens de Reus. L’empresa adjudicatària és Garcia Riera S.L., i l’import d’adjudicació de les obres és de 4,77 milions d’euros (IVA inclòs) i el termini d’execució de les obres és de 14 mesos.

Les obres adjudicades corresponen a la construcció de tot l’edifici i només quedarà pendent de realitzar el tancament perimetral exterior. L’obra es fa amb la col•laboració de l’Ajuntament de Reus, que assumeix els costos de la redacció del projecte, així com dels permisos, llicències i de la direcció d’obres.

El futur edifici de l’ETSA és un projecte redactat en col•laboració per l’arquitecte Franc Fernández i el despatx d’arquitectes Bardají i Teixidor, amb la col•laboració dels arquitectes Jordina Ginesta i Jordi Sancho. L’Escola tindrà 5.000 m2 construïts, distribuïts en tres edificis longitudinals. Aquests estan organitzats al voltant de dos patis arbrats que es tanquen a l’exterior mitjançant els nuclis de comunicació i espais de servei, enfatitzant les vistes cap als patis des de l’interior. Consta de planta soterrani i fins a tres plantes d’alçada. L’edifici orientat a sud està dedicat als tallers, el cos central està destinat a aules i l’orientat a nord està destinat a despatxos. El conjunt està disposat amb façana a l’avinguda de la Universitat.

El projecte contempla les necessitats específiques de l’ensenyament d’arquitectura, com un taller de maquetes i sala d’exposicions a la planta baixa, o tallers de projectes i aplicacions gràfiques, a més de les aules teòriques, gràfiques, seminaris i despatxos convencionals.

L’ensenyament d’Arquitectura va començar en el curs 2005-06 a la URV a Reus. S’imparteix en l’edifici de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i en mòduls provisionals fins que s’acabi la construcció de l’edifici propi.