El dilluns 16 de novembre comença l’espectacle infantil de titelles L’origen de la vida a la Terra i l’evolució dels éssers vius. L’obra, organitzada per la Unitat de Comunicació de la Universitat de Barcelona juntament amb el Departament de Genètica de la Facultat de Biologia de la UB, es representarà fins al 23 de novembre a la Sala Ramón y Cajal de l’Edifici Històric de la UB (Gran Via, 585).

Aquest espectacle s’adreça principalment al públic escolar infantil, de 6 a 9 anys, i prop de 700 alumnes ja s’han inscrit per assistir a les representacions. També es duran a terme dues sessions obertes al públic general -amb reserva prèvia- el divendres 20 de novembre, de les 18.30 a les 19.30 h i el dissabte 21, de les 10 a les 11 h i de les 11.30 a les 12.30 h.

«Fa uns 14.000 milions d’anys va néixer l’Univers a partir d’una gran explosió coneguda com a Big Bang». Així s’inicia l’espectacle, que explica l’origen de la vida a la Terra. Sota el guiatge de Charles Darwin, pare de la teoria de l’evolució, i de Susanna i Emma, dues girafes de 150 anys i que no saben per què tenen el coll més curt que les girafes actuals, s’explica quins són els diversos mecanismes implicats en el procés evolutiu. Es tracta d’un espectacle amb un gran component visual que té com a objectiu principal fomentar l’interès dels infants per la ciència.

Aquesta activitat s’emmarca dins de l’Any Darwin a la UB, que commemora el bicentenari del naixement d’aquest naturalista i, alhora, el 150è aniversari de la publicació de la seva obra revolucionària en la història del pensament modern: L’origen de les espècies.

Un dels objectius d’aquestes activitats adreçades al públic escolar és apropar la Universitat de Barcelona als més petits i incentivar, així, l’interès per la ciència que fomenti noves vocacions científiques.

Per fer la reserva per assistir les actuacions obertes al públic, contacteu amb l’organització a l’adreça següent:

ucc@ub.edu