Ara fa nou anys (el dia 21 de novembre de 2000) el professor Ernest Lluch va morir víctima de la violència terrorista d’ETA. Amb la seua mort van voler matar un testimoni apassionat de la cultura del diàleg, de la tolerància i de la necessitat kantiana d’atrevir-se a pensar. El professor Lluch impartí docència en la Facultat d’Econòmiques durant tota la dècada dels setanta, fou vicedegà de la Facultat i esdevingué una peça clau en la cimentació d’una facultat que buscava l’excel·lència. També fou un ciutadà compromés per la consecució de «la llibertat, l’amnistia i l’Estatut d’Autonomia» que el va portar a ser detingut el dia de Sant Joan de 1975 en el conegut afer dels «10 d’Alaquàs».

Demà, dia 20, a les 9:30 del matí, la degana de la Facultat, Trinitat Casasús, i el president de la secció valenciana de la Fundació Ernest Lluch, Vicent Soler, posaran flors fresques en la seua memòria sobre la ceràmica que, en el seu record, hi ha a la façana de la facultat que dóna al carrer amb el nom del malaguanyat professor.