Quina diferència hi ha entre la melissa, la citronella, la cidrera i l’arangí? Cap, atès que és la mateixa planta, tot i que el terme que la designa presenta variacions lingüístiques per raons geogràfiques: segons el lloc es denomina d’una manera o d’altra. Aquest tema serà el fil conductor dels III Espais Terminològics, convocats pel TERMCAT amb la col·laboració de la UB i altres entitats, que es duran a terme el 12 de novembre a l’Aula Magna de l’Edifici Històric.

L’obertura de la jornada serà a càrrec de Gemma Fonrodona, vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística de la Universitat de Barcelona; Bernat Joan, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Joan Martí i Castell, president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, catedràtic i primer rector de la Universitat Rovira i Virgili, i Rosa Colomer, directora del TERMCAT.

La jornada, en què participaran diversos experts de l’àmbit lingüístic provinents dels diferents territoris de parla catalana, pretén ser un punt de trobada, diàleg i debat sobre aspectes clau de l’àmbit terminològic per a professionals de l’assessorament lingüístic, la traducció, la comunicació, la gestió de la informació, la terminologia, la investigació i la ciència, i en general per a tots els agents socials que fan ús de la terminologia com a vehicle comunicatiu en la seva vida professional.

Alguns dels temes que es tractaran són la variació geolingüística en altres llengües: el cas de l’espanyol i la variació en els diccionaris, en la comunicació especialitzada i en el context global.

Podeu consultar el programa complet a l’enllaç següent: http://www.termcat.cat/Espaisterminologics/2009/espais_terminologics_2009.htm