· Durant tot el matí d’aquest diumenge es realitzaran diverses activitats i tallers dirigits al públic infantil.· El vicerector d’Investigació, Esteban Morcillo, lliurarà el premi ‘Llegir sense fronteres’ a l’estudiant Laura Carrión alumna de 4art d’ESO en la Institució Cultural Domus de Godella.

La Festa de la Ciència de la Universitat de València d’enguany centrarà les seues activitats didàctiques i lúdiques a la figura del naturalista anglès Charles Darwin. El Jardí Botànic acollirà el pròxim diumenge aquesta cita multitudinària, celebrada ja fa més d’una dècada. Aquesta festa forma part de la programació de la Setmana Europea de la Ciència, promoguda per la Càtedra de Divulgació de la Ciència i que, amb tot tipus de propostes, s’estén des de principis de novembre fins a la fi de desembre.

La proposta del Gabinet Didàctic del Jardí Botànic és fer un viatge en veler arreu del món, com aquell que va fer Darwin als 22 anys, quan es va embarcar a bord del Beagle com a assessor naturalista de l’expedició de descoberta de la Corona Britànica. Així, d’una manera divertida i amena, es pretén propiciar que xiquets i joves s’apropen a la ciència. El públic infantil podrà participar en diversos tipus d’activitats i en tallers de coralls, plantes carnívores o pinsants, es posaran una careta de Darwin i gaudiran d’un contacontes sobre biodiversitat.

Durant 2009 es commemora el bicentenari del naixement de Darwin (1089-1882) i el 150 aniversari de la publicació de L’origen de les espècies. Per aquest motiu, la Universitat dedica la Festa de la Ciència a aproximar-se a la trajectòria del pare de la teoria de l’evolució. A més, el Jardí Botànic disposa de dos magnífics espais per conèixer plantes que van despertar en gran mesura la curiositat de Darwin, el hivernacles d’orquídies i de plantes carnívores, on es col·locaran descripcions de les observacions que el naturalista anglès va fer.

A més de les diverses propostes, a les 12.30 hores, el vicerector d’Investigació i Política Científica de la Universitat de València, Esteban Morcillo, lliurarà a l’umbracle del Jardí Botànic el premi ‘Llegir sense fronteres’ convocat per la Càtedra de Divulgació de la Ciència, destinat a alumnes de secundària i Batxillerat. Leticia Carrión Higueras, estudiant de 4art curs d’ESO a la Institució Cultural Docums de Godella, ha aconseguit el guardó amb un treball sobre el llibre “Mariners que solquen el cel” de Vicent J. Martínez.