El proper 19 de novembre, a les 18 h, la Sala de Graus de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB (Diagonal, 690-696) acollirà la taula rodona «La prevenció de la violència de gènere com a indicador de qualitat a Harvard i a les nostres universitats». Hi intervindran Marta Soler, cap d’estudis de l’ensenyament de Sociologia, doctora per Harvard i membre del Centre Especial de Recerca en Teories i Pràctiques Superadores de Desigualtats (CREA) (http://www.pcb.ub.es/crea/), i Sarah Rankin, directora de l’Oficina per a la Prevenció i Defensa de les Agressions Sexuals de la Universitat de Harvard.

L’acte, que permetrà reflexionar conjuntament sobre com es fan les coses a Harvard per aconseguir l’excel·lència, l’inaugurarà Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d’Economia i Empresa, i el moderarà Lídia Puigvert, assessora de Violència de Gènere del Women’s Lobby de la Unió Europea.

Tal com explica Marta Soler, «l’excel·lència universitària només es pot aconseguir amb indicadors tant tècnics com socials que incloguin, indispensablement, el de prevenció de la violència de gènere. A les nostres universitats s’estan produint canvis que possibiliten començar a fer els primers passos cap al que, a curt termini, serà la plena assumpció d’aquest criteri de qualitat».

«Es va haver d’esperar fins al 2004 perquè es trenqués el silenci sobre aquest tema, amb les dues primeres recerques sobre la violència de gènere a les nostres universitats. Els mitjans de comunicació -afegeix Soler- es van fer ressò dels resultats, que demostraven una alta incidència de casos, una implicació institucional nul·la en la prevenció i una persecució molt intensa contra les persones que havien trencat el silenci. El 2007 es va crear la Comissió d’Igualtat de la UB i al febrer d’aquest any, amb el nomenament de la nova presidenta de la Comissió, s’ha començat a abordar aquesta qüestió».