La UB donarà la benvinguda institucional als estudiants estrangers en un acte organitzat conjuntament pel Vicerectorat de Relacions Internacionals i Institucionals i el Vicerectorat d’Estudiants i Política Lingüística. L’acte tindrà lloc el dijous dia 12, a les 16.30 h, al Paranimf, i hi intervindran el rector Dídac Ramírez, el vicerector Carles Carreras i la vicerectora Gemma Fonrodona.

Enguany passaran per les aules de la UB més d’un miler d’estudiants estrangers, fruit de diferents programes de mobilitat internacional, com ara ERASMUS, convenis bilaterals, Erasmus Mundus External Cooperation Windows i altres convenis específics amb els Estats Units, així com sol·licituds individuals. L’alumnat prové de 38 estats d’arreu del món, majoritàriament d’Europa i d’Amèrica. Destaquen els que provenen d’Itàlia, Alemanya, Estats Units, França i Portugal. Participen en bona part dels ensenyaments que ofereix la Universitat, però principalment són molt presents a les disciplines de Filologia, Economia i Empresa, Dret, i Geografia i Història.

Aquest acte exemplifica el paper que la Universitat de Barcelona ha exercit durant els darrers anys pel que fa a l’atracció i captació d’alumnat estranger. Al seu torn, amb la benvinguda institucional també es pretén incentivar l’increment de la mobilitat internacional dels estudiants de la UB mitjançant el miler de convenis que s’han signat amb universitats d’arreu del món.

L’acte de benvinguda es podrà seguir, en directe o en diferit, per Internet, mitjançant l’enllaç: mms://161.16.215.23/0emissio-paraninf