El rector Francisco Tomás i el president de Fevecta (Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball Associat), Vicent Comes, han signat aquest matí un conveni marc destinat a establir i desenvolupar línies de col·laboració en l’àmbit de la formació per a la inserció professional, la promoció i la divulgació de l’ocupació de qualitat, en benefici dels estudiants de la Universitat de València.

Fevecta és l’entitat representativa del sector empresarial cooperatiu de treball associat a la Comunitat Valenciana, fórmula que es revela com la més idònia per a l’autoocupació. D’entre les seues finalitats, Fevecta facilita a les seues cooperatives vies i contactes per a la incorporació de professionals universitaris als seus equips de treball. Aquesta organització, que agrupa i representa un total de 1.926 cooperatives generadores d’ocupació estable i de qualitat (Més de 23.000 llocs de treball, el 87% dels quals són fixos), promociona el cooperativisme i la prestació de serveis a les empreses afiliades.

En el marc d’aquest conveni, la Universitat de València, a través de l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL), organitzarà amb Fevecta iniciatives per a la inserció professional i la generació d’ocupació. Per la seua banda, Fevecta esdevindrà usuari dels serveis de l’Àrea d’Ocupació que gestiona l’OPAL, en vista a contractar estudiants i titulats de la Universitat de València que s’adapten als perfils demanats per les empreses cooperatives.

El president de FEVECTA ha volgut destacar la importància que els estudiants «a l’hora d’iniciar una activitat empresarial contemplen la possibilitat de fer-ho com a cooperativa». Així mateix, ha agraït al rector l’oportunitat que aquest conveni brinda al sector per a divulgar el cooperativisme entre els joves per la importància que suposa integrar personal qualificat en les cooperatives.

El director de l’OPAL, Vicent González, ha coincidit amb Vicent Comes a destacar la bona disposició de les institucions signants a l’hora d’establir col·laboracions. «Aquesta és una vella relació que ha donat fruits en forma, entre altres coses, dels diferents tutorials que pengen ja en la nostra web», ha assenyalat González. «Aquest conveni afavorirà, de segur, la inserció laboral dels estudiants de la Universitat de València, a través d’una dinàmica de cooperativisme i d’emprenedorisme en el camp de les cooperatives», ha puntualitzat el president de Fevecta.

Francisco Tomás ha ubicat la iniciativa dins el marc de les actuacions «que condueixen a obrir el camp d’ocupació als estudiants de la institució acadèmica», i ha incorporat aquest conveni al conjunt del projecte NauNova, de cara a l’obtenció de l’estatus de Campus d’Excel·lència Internacional, procés en què la Universitat es troba immersa.