Convocatòries per divendres 13 de novembre

La química: una eina fonamental per entendre el canvi climàtic, conferència inaugural del curs a la Facultat de Química
Divendres 13 de novembre a les 12.00 hores a l’Aula 001 de la Facultat de Química

La lliçó inaugural, La química: una eina fonamental per entendre el canvi climàtic, va a càrrec de Joan O. Grimalt, professor d’Investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques i director de l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua.

També es lliurarà el premi als estudiants amb millor nota d’accés que han iniciat estudis a la Facultat de Química en aquest curs, atorgat per l’Editorial McGraw-Hill. Del grau de Química és Elvira Oliva i del grau de Bioquímica i Biologia Molecular és Andrés Ramírez. Tots dos rebran un lot de llibres de l’especialitat escollida.

El degà de la Facultat, Joan Igual, estarà acompanyat en l’acte pel degà del Col•legi Oficial de Químics de Catalunya i president de l’Associació Professional de Químics, José Costa, a més d’un representant de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT).

Activitats previstes per divendres 13 de novembre

Jornada de Protocols de Rehabilitació, Fisioteràpia i Logopèdia
Divendres 13 de novembre a partir de les 8.30 hores a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus

Organitza el Grup SAGESSA, amb la col•laboració de la URV i de Sana Medical. La inauguració, a les 8 h.45′, va a càrrec de José Augusto García, director gerent de l’HUSJR, i Joan Galbany, director de Salut del Grup. Durant la Jornada es presenta la Societat Catalanobalear de Fisioteràpia, i la sessió de cloenda prevista a les 19 h. la fa la degana de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, Montserrat Giralt.

Visita de l’Antena de Salou al Modernisme de Reus
Divendres 13 de novembre a les 9.30 hores (sortida de Salou) al Centre Cívic

La visita cultural Modernisme a Reus té lloc divendres, 13 de novembre, de la mà del professor de la URV Josep Mª Sabaté. L’itinerari recorre l’Institut Pere Mata, conjunt arquitectònic modernista emblemàtic de la ciutat, construït l’any 1897 per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner i part de la «Ruta de Modernisme» confeccionada pel Patronat Municipal de Turisme i Comerç.

L’Antena del Coneixement de la URV de Salou, que organitza l’activitat, ha habilitat un autobús per a les persones interessades, des del Centre Cívic de Salou (C/ Advocat Gallego, 2) a les 9,30 h. La tornada està prevista al migdia.

Activitats previstes per dissabte 14 de novembre

Jornada de Patrimoni i Memòria. El Paisatge i les seves Veus, a Gandesa
Dissabte 14 de novembre a partir de les 10.00 hores a la Societat Unió Gandesana, Av. Catalunya, 1 Gandesa

Dissabte i diumenge es fa a Gandesa la Jornada de Patrimoni i Memòria. Paisatge i les seves Veus, organitzada per l’Ajuntament de Gandesa, el Memorial Democràtic, el Centre d’Estudis de la Batalla del Ebre i el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre, amb la col•laboració del Grup d’Investigació en Antropologia de la URV.

En la jornada participaran els professors de la URV, Antonio Paolo Russo, Josep Sánchez Cervelló, Juanjo Pujadas i Agustí Andreu, que presenten el projecte museològic i museogràfic del futur Centre d’Interpretació de Gandesa.