UNIVERSITAT DE BARCELONA

El divendres, 29 d’octubre, ha tingut lloc l’acte d’entrega dels guardons de la primera edició del Premi Ferran Adrià – UB. En l’acte, presidit pel rector de la UB, Dr. , el cuiner i doctor honoris causa per la UB, Ferran Adrià ha lliurat el premi a la guanyadora de la primera edició, l’alumna Laura del Castillo Parellada, del Col·legi Maristes la Immaculada de Barcelona.

En el decurs de l’acte, Ferran Adrià ha destacat que «cal ser referència al món en temes d’alimentació, educació i salut» i que vol que aquest premi tingui un gran reconeixement en el futur. Així mateix, el rector ha incidit en la importància d’aquest dia per a la Universitat en la primera edició del premi Ferran Adrià que «permet continuar la col·laboració amb l’ensenyament de secundària per atraure els millors estudiants» i «continuar sent una universitat capdavantera com així ho demostren els rànquings internacionals». La vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística, Gemma Fonrodona, ha anunciat, al seu torn, que el premi comptarà amb el patrocini de l’empresa Gallina Blanca Star en les properes dues edicions.

L’alumna Laura del Castillo Parellada va ser la guanyadora de la primera edició del Premi Ferran Adrià-UB, amb el treball que duu per títol Maridatge ciència/cuina, una simbiosi per al paladar. Així mateix, el jurat va atorgar dues mencions honorífiques, una al treball La dieta mediterrània en els adolescents, de l’alumna Núria Simón, del col·legi Nostra Senyora del Carme de Balaguer, i l’altra, pel treball La malaltia celíaca, de les alumnes Júlia Haro i Laura Martí, del centre Costa i Llobera de Barcelona.

El premi està dotat amb una targeta regal per a objectes, activitats o béns culturals d’un import de 1.000 € per al millor treball, i una altra de 500 € per al professor tutor. Pel que fa a les mencions honorífiques, cadascuna està dotada d’una targeta regal per valor de 300 € per als treballs i de 200 € per als professors tutors.

L’objectiu del Premi Ferran Adrià – UB, coordinat des del Servei d’Atenció a l’Estudiant de la UB (SAE), és promoure els treballs de recerca que tractin sobre l’alimentació i la nutrició com a temes centrals i que relacionin les diverses ciències amb les realitats quotidianes. Es tracta, doncs, d’aprofundir en un dels àmbits de coneixement de la Universitat de Barcelona que és objecte d’estudi de diversos grups de recerca i que s’imparteix en dues titulacions de grau que s’han implantat al nou campus de Torribera, Nutrició Humana i Dietètica, i Ciència i Tecnologia dels Aliments, adscrites a la Facultat de Farmàcia de la UB, així com en diversos màsters i de postgrau.

El jurat d’aquesta edició el formaven Claudi Mans, delegat del rector per a la coordinació del campus de l’Alimentació de Torribera de la UB; Pere Castells, director científic de la Fundació Alícia; Maria Abellanet, directora de l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT, adscrita a la UB; Robert Xalabarder, en representació de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació; Yvonne Colomer, directora de la Fundació Triptolemos; Pilar Cervera, en representació de l’Associació Espanyola de Dietistes i Nutricionistes, i comptava amb l’assessorament de Conxita Mayós, cap del Servei d’Ordenació Curricular del Departament d’Educació de la .